2 měsíce se bydlelo v klidu, a pak to začalo…

2 měsíce se bydlelo v klidu, a pak to začalo…Ochlastenec zdatně zastupující bulharskou vlast v disciplíně "gladiátor chlastu"

První dva měsíce v prvním vlastním bytě byly v pohodě. Jasně, barák z padesátých let, obyčejná 3+1, ale moc nestála, splátky hypotéky nízké, říkal jsem si, že jsme vlastně docela vyhráli a že zásadní životní starost, tedy bydlení, máme definitivně odbytou.

A pak se to stalo.

Byt nad námi si koupila, a neptejte se mě, kde na to tenhle druh lidí sebral peníze, chlastem zdevastovaná bulharská famílie. Otec uřvaný Ožrala, matka Alkoholička v posledním tažení, starší syn ochlasta-dorostenec, tedy Ochlastenec. Ano, právě jsem rozdal přezdívky, kterých se dále budu držet. (Nezletilého syna z pojednání vynechme, toho jediného je mi trochu líto, tohle opravdu nevyhrál.)

A začalo kulturní obohacení. Několikadenní pitky, řev a bordel ve dne v noci, občas pochopitelně i domácí násilí. A jako bonus noční zušlechťování bytu, protože za temných nocí se stará omítka ze zdí odlupuje nejlépe. Prostě balkán. Ony se ty stereotypy nezhmotňují z čistého vzduchu. Pokusy o korekci stavu pochopitelně nepadly na úrodnou půdu, velmi brzy se ukázalo, že těmhle lidem je to prostě jedno. Je to přeci jejich byt, tak si v něm můžou dělat co chtěj!

Ožrala v jednom kuse vyřvává, Ochlastenec močí po chodbách a několikrát do měsíce se mi dobývá do bytu, Alhokolička se v devět dopoledne motá po chodbě úplně na plech. Ožrala dá tu a tam Alkoholičce po hubě, samozřejmě kvůli chlastu, protože on přece chlastá tak akorát, kdežto ona to přehání. Alkoholička se tu a tam snaží vyplížit z bytu pro chlast, v čemž jí silou brání nejmladší syn, kvůli čemuž si samozřejmě vyslechne moc pěkné věci. Od vlastní matky. Jak píšu, chudák, co to nevyhrál.

Už tomu budou tři roky, co mám nervy na pochodu. A čekám, co povolí dřív, jestli nějaká cévka a sekne se mnou, nebo nervy a seknu já s Ožralou. Tvl ale přece si kvůli takový svoloči nepůjdu sednout… Ani návštěva policie to moc nevytrhla, ostatně policie je tu nahání pravidelně, ale zjevně to mají na háku.

Víte, jak se normální lidi těší na víkendy? Tak já se víkendů děsím. Ostatně poslední víkendová akce, která skončila teprve před několika hodinami, mě inspirovala k odpoledni vyplněném bastlením tohoto webu.

To si tak Ožrala v neděli osm ráno sedne do kuchyně a začne hulákat do telefonu. Střídavě huláká do deseti do večera, kdy se odmlčí, takže si říkáte, že pro jednou příčetnost zvítězila, a v klidu se vyspíte. Ale omyl! To on si šel dobytek někam sehnat povzbuzovák, řekl bych takový ten proslulý, sudetský, protože tohle jenom na kafi prostě nedáte, o půlnoci se vrátil, hulákání do telefonu pokračovalo, a končilo dnes kolem jedné odpoledne. Čtete dobře, více jak 24 hodin v kuse ožralé, uřvané bulharštiny. Hotové lázně pro pacienty s nízkým tlakem!

A vrátit jim to nemám jak, protože jsem slušnej člověk (já vim, vždycky to trochu smrdí, když někdo sám sebe označí za slušného člověka, ale v tomhle kontextu mi to snad prominete) a nebudu recipročním bordelem otravovat ostatní sousedy. (Sousedky pode mnou jsou světice 🙂

A tak jsme tady. Web, přesněji tedy jeho rychle splácaný prototyp, běží, a je otevřen všem, kterým podobný sousedský ksindl otravuje život. Neváhejte a pište, lze to i anonymně. Protože člověku pomůže, když vidí, že v tom není sám.

Tolik k rychlému a stručnému úvodu, další historky, a nebojte se, bude jich požehnaně, budou následovat. Btw. sorry, jestli z textu vycházím jako xenofobní hovado, ale tohle z vás soužití s podobným materiálem udělá :/ Čirý zlo ty lidi, čirý zlo.

6x komentováno

  1. Powerack napsal:

    Kdybych byl idiot, napíšu ti něco ve smyslu: “Nevím , na co si stěžuješ. Máš tam zdarma výuku cizího jazyka, box, wrestling a jinou zábavu a některé z uvedených můžeš sledovat takřka naživo. Taky tam máš přímý přenos z jiné země, což je jistě plus.” 😀

    Jenže u nás to máme podobně. Až na to že u nás je to na střídačku. Sice žádné cizince jako bezprostřední sousedy nemáme, ale…
    Z leva: mladý spratek, feťák, který si zve do bytu další fetky. Aby toho nebylo málo, pouští na plný kule staré vykopávky. A když říkám staré, jdeme 30 – 50 let zpět…
    Z prava: snad stoletá hluchá důchodkyně s manželem. Jejich televize řve hlavně v odpoledních hodinách, ale nezastaví se občas až do půlnoci i více.
    Shora: tento byt okupují manželé, kde ona vstává kolem páté a denně, včetně víkendů a svátků, dupe jak stádo slonů.
    No a aby toho nebylo málo, spodní partii okupuje další soused, který nemá páru, co to znamená noční klid. To si takhle příjdou nalití domů kolem jedné druhé ráno a klidně do šesti i více nepřestanou hulákat, pouštět kdejakou sračku.

    Má občasná pomsta těmto zmetkům začíná obvykle kolem deváté, kdy jsem si jist, že všichni uvedení jsou stále doma a hlavně že spodní partaj se snaží vyspávat opici. V tuto dobu nastupuje do akce můj PC, reprosoustava Genius a playlist na youtube, kde je několik celkem brutálních D’n’B Deep Bass pecek, které mu tu nádherně hýbou s předměty ve vitríně. Jednoduchá připomínka, že pokud se kvůli nim nemůžu vyspat já, nemusí spát ani oni.

    • AW napsal:

      Na box se chystám já, ostatně pytel už je objednán a na cestě, rány do něj se prý báječně nesou! 🙂 Až mi jednou nervy povolí, tak ať je aspoň rychle hotovo :))

      • Powerack napsal:

        Pytel jsi objednávat nemusel. Stačil jen obal, obsah máš na úvodní foto, jen jej tam naládovat až se příště objeví. Myslím, že rány do takového pytle by se nesly ještě mnohem lépe a výsledný efekt by stál za to 😀

  2. Witas napsal:

    Uprimne Vas lituju. Nedovedu si predstavit takovy zahul na nervy. Ale pokud bych mel zareagovat nejak konstruktivne tak za me mate tak 3 moznosti.

    1) kvalitni zvukova izolace
    2) prestehovat se nekam jinam a byt pronajimat
    3) zkusit byt prodat a prokleti presunout na nekoho jineho

    • AW napsal:

      Díky 🙂

      1) V tomhle baráku rozumně neřešitelné, je to nedobře udělaná betonová konstrukce, zvuk se nese stejně, jako v těch nejhorších panelácích. Po investicích v řádu statisíců bych dosáhl přinejlepším mírného zlepšení.

      3) Tohle je dlouhodobý plán, v tuhle chvíli finančně neřešitelný, všichni víme, jaká je situace, ale dojde na to. Doufejme, že dřív, než se stane nějaká “nehoda” :))

  3. Juraj napsal:

    Tak to je naozaj silná káva, my sme rok bývali na byte a niečo podobné som zažil, ale teda v podstatne miernejšom rozsahu, preto sme išli do domu.

Napsat komentář